Neomezeně i u Vodafone

štítek Nakupování čtení na 2 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Několik dní poté, co Telefonica O₂ přišla s nabídkou neomezených tarifů, zahrnul je do své nabídky také Vodafone a to dokonce za nižší cenu. Cena však není to jediné kritérium, jsou to také služby, které jsou součástí daného tarifu.

Vodafone, dříve Oskar, je nejmladším z trojice největších operátorů na území České republiky. Zákazníky se snaží oslovit především cenou. Stejnou strategii zvolil i u aktuálně poptávaných neomezených tarifů, které nabízí ve dvou podobách. Jsou ale tyto tarify skutečně levnější?

Neomezený tarif u Vodafone pořídíte od 399 Kč. Za tyto peníze získáváte neomezené volání v síti Vodafone a 50 minut do všech ostatních sítí. Cena za minutu hovoru nad rámec těchto 50 minut je 5,03 Kč. V domovské síti je neomezený také počet odeslaných textových zpráv, pro ostatní sítě je stanovena cena za jednu SMS na 1,51 Kč. Za multimediální zprávu zaplatíte vždy, ať už ji posíláte do sítě Vodafone, či mimo ni, a to částku 4,54 Kč. V rámci tarifu dále získáváte internet do mobilu s objemem dat 150 MB.

Druhá varianta přináší neomezené volání a odesílání SMS do všech sítí za cenu 691 Kč, což je vůbec nejnižší cena na českém trhu. V ceně je dále zahrnut také internet v mobilu s objemem dat 600 MB. Cena za MMS je jako u první varianty 4,54 Kč.

Ve srovnání s ostatními operátory, jejichž nabídky neomezených tarifů jsme si představili v předchozích dnech, nabízí Vodafone skutečně cenu nejnižší, srovnáme-li tarify s neomezeným voláním a počtem SMS do všech sítí. Nejnižší je ale také nabízený objem dat pro internet v mobilu. Nabídka je tak zajímavá především pro ty, kteří mobil v internetu tolik nevyužívají.

Vodafone svým zákazníkům k neomezeným tarifům nabízí možnost navýšení dat. Pokud máte první variantu neomezeného tarifu s objemem dat 150 MB, pak si dalších 150 MB můžete dokoupit za cenu 100,83 Kč. V případě, že jste si vybrali druhou variantu tarifu, pak si objem dat můžete zdvojnásobit na 1 200 MB za poplatek 201,67 Kč.

Ceny, které jsou zde uvedeny, jsou stejně jako u ostatních operátorů podmíněny smlouvou na dva roky. Pokud se však na tuto dobu nechcete uvázat, ale rádi byste využili nabídky neomezených tarifů, je to možné. Klienti bez smlouvy však zaplatí měsíčně o 200 Kč více, konkrétně 597 Kč nebo 901 Kč. Navýšení je vyšší než u T – Mobile, který klientům bez smlouvy zdraží neomezené tarify o částku 150 Kč.

Šárka Pešková

Další články k tématu Mobilní služby

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí