Šrotovné podle ČEZ? Tisícovka na nový spotřebič

štítek Nakupování přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Energetická společnost ČEZ nabídne od poloviny dubna do půlky června zákazníkům, kteří od ní odebírají elektřinu, příspěvek 1000 korun na nákup nového, energeticky úsporného spotřebiče. Lidé mohou slevu uplatnit ale jen na prodejnách Datart a Euronics. Informoval o tom server iHNed.cz.

Do akce, která by podle informací Hospodářských novin (HN) měla vypuknout 15. dubna a skončit 15. června, v případě vyprodání určitého počtu spotřebičů i dříve, „naleje“ ČEZ miliony korun.

Důvod, proč se ČEZ na akci dohodla pouze s řetězci Datart a Euronics, firma zatím nesdělila. „Veškeré podrobnosti a důvody však sdělíme až ve středu na připravované tiskové konferenci,“ řekla iHNed.cz mluvčí ČEZ Eva Nováková.

Šrotovné se nyní v Česku stává stále žádanější. Jeho zavedení po vzoru automobilek požadují už i tuzemští nábytkáři. Ti však chtějí příspěvek od státu, který by měl v případě likvidace starého a nákupu nového činit 15.000 korun. Nábytkáře podle tajemníka Asociace českých nábytkářů Tomáše Lukeše inspiroval návrh protikrizového vládního plánu ČSSD, na kterém se největší opoziční strana ve středu rámcově dohodla s končící vládou. Protikrizový návrh počítá se zavedením šrotovného na automobily ve výši 30.000 korun.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí